En värmetransfer är ett plasttryck som man sätter fast på en textil med hjälp av en värmepress. De är snygga och hållbara – kvalitativa sådana bör kunna hålla lika länge som det de trycks på – och tål att tvättas även i tvättmaskin. De fungerar som så att de innehåller ett lager limpulver, som smälter fast i textilen när det värms upp med värmepressen. Värmetransfer är med andra ord lätta att applicera så länge man följer instruktionerna och använder rätt temperatur och tryck, eller överlåter appliceringen till en firma som utför tjänsten åt en.

Vanligt för arbetskläder och t-shirtar

Ett av de vanligaste områdena där värmetransfers används är inom arbetskläder, på vilka företag trycker sin logotyp så att bäraren av plagget ska kunna utmärka sig och agera som reklam för företaget. Det är även vanligt att transfers med diverse motiv används som dekoration på kläder som exempelvis t-shirtar, jackor, strumpor, kepsar och byxor. Det är särskilt populärt att göra detta på barnkläder med figurer som motiv, men det finns i många olika varianter för alla möjliga åldersgrupper.

Används inte bara på kläder

Det är inte bara kläder som värmetransfers används på. Några andra vanliga och populära produkter av tyg där de används är till exempel ryggsäckar och väskor, handdukar, paraplyer och solstolar – det finns mycket att välja på. Företag trycker ofta sin logotyp även här, då dessa utgör bra och praktiska reklamgåvor som folk gärna tar med sig och använder.

Finns i olika varianter

Värmetransfers finns i olika varianter som lämpar sig särskilt bra till olika typer av produkter. Exempelvis finns det slitstarka värmetransfers som passar särskilt bra till arbetskläder för yrkesgrupper som grovarbetare och hantverkare, tunna och böjliga värmetransfers som passar bra på tunnare eller mer kroppsnära plagg – såsom leggings, sport-BH, våtdräkt och bikini, samt värmetransfers som utöver motivet även fungerar som reflex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *