Så anordnar du en perfekt baby shower

För några år sedan var begreppet baby shower knappast känt i Sverige, men idag är det här för att stanna. En fin liten stund för att fira den blivande mamman och den kommande bebisen. Baby shower är dessutom kul att anordna och på nätet hittar du baby shower dekoration i alla utföranden.

Här får du de bästa tipsen på hur du enkelt anordnar en uppskattad baby shower till en nära vän eller familjemedlem.

Vad är egentligen en babyshower?

Det är svårt att hitta ett svenskt ord för det engelska babyshower, men det syftar till en liten fest du anordnar för att hylla den blivande mamman. Självklart också en form av firande för den kommande krabaten och därför är allt fokus på just mamma och bebis. Ett viktigt inslag är babyshower dekorationen som finns i mängder. Du kan dels shoppa pynt till babyshower på nätet eller vara kreativ och göra din egen babyshower dekoration.

Dekoration till babyshower

Stående inslag på en traditionell babyshower är ballonger i mjuka färger och fin dukning. Babyshower pynt kan dessutom vara något fint som mamman ska bära under festen såsom en krona eller en skylt där det står “blivande mamma”.

Har könet redan avslöjats kan du dekorera babyshowern med exempelvis ballonger i färger som baby-blå och vit eller fina rosa toner. Ta gärna en titt hos Partypack som erbjuder ett stort utbud av babyshower dekoration. Det är dessutom smidigt och billigt att shoppa pynt till babyshower-kalaset online!

Mat och snacks på babyshower

På en babyshower passar det fint att servera fika eller lite blandade snacks. Du kan exempelvis göra söta små muffins med vacker babyshower dekoration såsom strössel eller flaggor. Eller varför inte beställa en fin tårta med ett vackert baby-motiv.

Tårtan är ett måste, men den behöver inte vara ätbar. Du kan nämligen följa traditionen och pynta babyshower bordet med en välfylld tårtblöja. Du gör en fin uppsättning av blöjor, filtar, nappar och annat som den blivande mamman kan behöva när barnet är nyfött!