Allt du behöver veta om bygghissar

Vid större byggprojekt är det vanligt förekommande med bygghissar för att underlätta arbetet. En bygghiss är själva ryggraden på byggplatsen och ser till att människor samt material av olika slag lätt kan transporteras mellan olika våningar på en byggnad. En hiss av denna typ fungerar likt en hiss i vanliga höghusområden. Dessa finns även i flertalet olika modeller, vissa specifikt för transport av tunga material, andra för människor eller bådadera. Sedan finns det hissar som är mer lämpade för mindre byggprojekt samt större byggprojekt. En hiss på en byggarbetsplats är en effektiv lösning och ett måste i många fall för att kunna utföra jobbet.

Ökad säkerhet & effektivitet med en bygghiss

Utöver att jobbet blir effektivt så medför en bygghiss en god säkerhet som krävs när du vistas på höga höjder. En bygghiss sparar dig en hel del tid för transport av material och personal på ett säkert sätt. Dessutom minskar det skaderisken och medför till en bättre arbetsmiljö rent generellt. Exempelvis om det är en byggarbetsplats där arbetarna ska vistas över 10 meter och förflytta sig upp och ner så har de rätt till en bygghiss på arbetsplatsen. Sammanfattningsvis så är hissar på byggarbetsplatser ett säkert och effektivt val.

Fyra fördelar med bygghissar

Det följer med en hel del fördelar med en bygghiss på en arbetsplats. Nedan kan du ta del av en lista med dessa.

  • Du kan ta dig till önskad höjd på betydligt snabbare tid än med andra typer av lyftanordningar.
  • Logistiken förbättras då du kan arbeta på de lägre våningarna i samband med de högre våningarna.
  • Service och underhåll ingår om det exempelvis skulle bli driftstopp för att snabbt komma igång med arbetet igen.
  • Det är ett säkert alternativ när du ska vistas på höga höjder samt att hissarna är kapabla till att transportera tungt material av olika slag.