Vart ska man åka för att lära sig engelska? Engelskstudier i olika engelsktalande länder.

På senaste tiden har det blivit mycket populärt att lära sig språk i utlandet. Det finns många företag som erbjuder språkresor ochspråkkurser utomlands för båda barn och vuxna. Man kan lära sig franska, spanska, tyska och även kinesiska, men det populäraste språket är onekligen engelska. Problemet är att det finns flera engelsktalande länder, vilket land ska man då välja för sina språkstudier?

Australien. Australien ligger i södra halvklotet där årstiderna är omvända mot de på norra halvklotet. När det är vinter i Sverige har de sommar i Australien. Därför passar Australien bäst dem som vill studera under vintertiden och vill kombinera studier med solsemester. Du kommer att hamna i paradiset – sol, stränder och kristallklart vatten! Australiensare älskar djur och natur, så om du trivs bra i det vilda världen och älskar äventyr är detta ett land för dig.

Dock är det viktigt att poängtera att australiensisk engelska är ett ganska specifikt språk. Även om du redan har goda kunskaper i engelska, kan det bli svårt för dig att förstå Australiensare.

England. Många människor åker varje år till landet där engelskan föddes. På det sättet försöker man lära sig ”riktig” engelska, sådan engelska som själva drottningen talar. Sanningen är att det faktiskt är svårt att hitta någon som pratar ”riktig” engelska. Det är endast 3-5% av befolkningen som talar den dialekten. Å andra sidan kan du utforska många andra dialekter i England, allt från olika London-dialekter, till väldigt annorlunda Newcastle-dialekten. Glöm inte heller att du kan även åka till Irland och Skotland och lära sig irländska och skotska dialekter.

Det som kan orsaka problem i England är vädret. På sommaren brukar det regna ganska mycket, men det kan även vara väldigt soligt och varmt.

USA. I USA kan du lära dig amerikansk engelska, precis den engelskan man brukar höra i Hollywoodfilmer och tv-serier. Amerikansk engelska är dessutom lättare att förstå eftersom det amerikanska uttalet är mycket klart och tydligt. Det är anmärkningsvärt att trots den enorma ytan finns det knappt några dialekter i USA. Den enda dialekten som du hittar här är engelskan från sydstaterna.

Det fina med USA är att du kan hitta vilken klimat och miljö som helst i det här landet. Allt från gigantiska storstäder, till sandstränder, små byar och vilda skogar. Du hittar säkert något som passar just dig!

Kanada. Detsamma kan sägas om Kanada. Ja, trots att det ligger norrut kan man ändå tillbringa sommaren på stranden med sol och bad och på vintern kan man åka skidor. Engelska språket här är väldigt likt amerikansk engelska, i den utsträckningen att man ofta kallar båda för nordamerikansk engelska.

Det finns även andra länder där man kan lära sig engelska, till exempel Nya Zeeland, Sydafrika, Malta och även Singapore. Det är inte enkelt att välja vart man ska åka, men i varje land finns det något för alla!


EF Education First – är ett utbildningsföretag som organiserar språkresor, språkkurser och andra utbildningar utomlands. Med EF kan du studera utomlands hur länge du vill, från 2 veckor till 2 år.

Artikelkälla: http://artikelzonen.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>