Varför artiklar?

Läs om hur du kan tjäna på att använda dig av ArtikelZonen!

Marknadsföring genom artiklar.

När du skickar in en artikel till ArtikelZonen får du lov att ha en liten signaturtext sist i artikeln. Där har du chansen att göra reklam för dig själv, din hemsida och/eller t.ex. någon affiliateprodukt. Du kan t.o.m. lägga in affiliatelänkar i själva artikeltexten om det passar. Sedan får vem som helst lov att helt gratis använda denna artikel på sin hemsida eller i sitt nyhetsbrev på villkoret att de inte ändrar något i texten.

Detta gör att om du har skrivit en riktigt bra artikel så har du chansen att få den spridd till diverse olika hemsidor. Detta gör att du får länkar tillbaks till din hemsida (förutsatt att du har lagt in en länk dit i din signaturtext). Dessa länkar kommer att göra att du blir populärare i sökmotorerna och rankas högre vilket ger dig en bättre placering. Detta medför i sin tur att du får mer trafik genom sökmotorerna. Dessutom får du trafik från de sidor som har publicerat din artikel. De personer som klickar sig vidare till din hemsida från din artikel är redan intresserade av det du har att säga och därför är denna trafik väldigt målinriktad. Att marknadsföra sin hemsida genom en artikel är alltså mycket bra och effektivt på flera olika sätt.

Varför skulle någon vilja använda dessa artiklar på sin hemsida?

Jo, det är ett snabbt sätt att få mer material på sin hemsida. Ju fler sidor med text du har desto fler sidor har du att lägga reklam på (från t.ex. Google Adsense) och tjäna pengar på. Du ger också dina besökare en anledning att komma tillbaks till din sida om du regelbundet uppdaterar den med nytt material. Om du uppdaterar din sida ofta så kommer sökmotorerna tillbaks och indexerar den regelbundet och du har större chans att få en bra placering i sökmotorerna. Det är inte alltid så lätt att komma på nytt material själv men då kan man lätt använda en färdig artikel från ArtikelZonen som är skriven av någon annan. Om man vill göra artikeln unik kan man lägga till en inledande eller avslutande text själv med sina egna kommentarer om artikeln eller ämnet i artikeln.

Så alla kan alltså tjäna på en artikelsajt – både de som skriver artiklarna och de som använder dem på sina hemsidor!

Fördelen med just ArtikelZonen

Det som gör Artikel Zonen till något helt unikt är att det är en svensk artikelsajt. Alla artiklarna här är skrivna på svenska. Det finns tusentals artikelsajter utomlands men om man har en svensk hemsida är det inte så stor poäng att skriva en artikel på engelska och sedan länka till sin svenska hemsida. Har man tur så är det någon svensk som hittar artikeln och klickar sig vidare men alla som inte kan svenska lär inte göra det. Poängen här är att man ska kunna göra reklam för sin svenska sida eller svenska affiliateprodukter. Det är också bra för alla de som behöver ha svenskt textmaterial till sina sidor. Hittills har man varit tvungen att använda sig av material på engelska eller så har man fått skriva det själv.

Vad ska en artikel handla om?

Skriv artiklar som folk har nytta av. Du vill ju att folk ska använda den på sina sidor och de lär de inte göra om den enda som har någon nytta av artikeln är du. Det går att göra reklam för affiliateprodukter i en artikel om man får in det på ett passande sätt men att skriva en artikel enbart i syfte att försöka få något sålt lär knappast fungera så bra. I övrigt kan dina artiklar handla om i stort sett vilket ämne du vill. Du kan alltså skriva om allt från fiskar och auktioner till marknadsföring och husrenovering. Fokusera på vad dina läsare skulle ha nytta av att få reda på och ge dem sedan den informationen i din artikel.

Om du har något specialintresse eller en hobby skulle du kunna skriva artiklar om det. Sedan kan du starta ett nyhetsbrev som du gör reklam för i slutet av artikeln. I ditt nyhetsbrev kan du sedan göra reklam för olika produkter som är relaterade till din hobby.

Måste man ha en egen hemsida för att skriva en artikel?

Nej, även om det är en klar fördel om du har en egen hemsida eller blogg att hänvisa till så kan du klara dig utan det också om du vill. Du kan t.ex. istället göra reklam för ditt nyhetsbrev. Ge då e-postadressen så att de kan registrera sig direkt. Eller så kan du göra reklam för någon affiliateprodukt eller webbplats. Du kanske har skrivit en artikel om hur man hittar de bästa priserna på flygresor och kan då t.ex. göra reklam för en sida som säljer billiga flygresor och som du är affiliate åt. Det finns flera sätt att använda sin signaturtext på och du kan testa med olika signaturtexter på olika artiklar.