Spela på trav med huvudet – inte med hjärtat

Det vanligaste felet en svensson-spelare gör är han eller hon blandar in känslor – att gilla en häst mer eller mindre ökar inte dess chanser att vinna loppet. Något som också är vanligt är att den som spelar faktiskt spelar på de flesta spelformer som finns tillgängliga och som är verkar kul. Visst är det kul när man väl får in en 100+ oddsare x 200 kr men i långa loppet kommer dessa spel att dränera din plånbok.

Leta istället efter spel med högt spelvärde istället för något lyckorus likt skrammlet från någon gammal enarmad bandit. Inom travet så finns V75 som erbjuder de absolut bästa pengarna även om Dagens Dubbel är en riktig kassako för många. DD är extremt spelvärt på lördagar då det är hög omsättning med mängder av favoritspel på de mest betrodda hästarna. Se till att läsa på innan du lämnar in ditt V75 eller DD spel. Bästa informationskällan finns på ATG Live i Lopparkivet där man kan se tidigare lopp för hästarna som ska deltaga i den kommande spelomgången. Här kan man också innan loppen går se värmningar och få rapporter om hästarna vilket är extremt värdefullt för att öka sina chanser för att vinna.

Jag skulle vilja framhålla de två redan nämda spelformer som de absolut mest spelvärda även om det inte är vad jag tycker är roligast. V75 ligger självklart varmt om hjärtat men favoriten är V86 som sedan november 2011 ersätter V64 på Solvalla där det gäller att hitta vinnaren i 8 på förhand utvalda lopp – vilket kan resultera i miljoner.
Att läsa på innan en aktuell spelomgång för att få tips är nästan en självklarhet idag nu när så mycket information finns på nätet. Flera travsidor online publicerar analyser och spelförslag gratis för alla. SverigeTravet är en sida som erbjuder V75 Tips och V86-tips varje vecka inför miljonspelen som är fria för alla att läsa och ta del av. Bästa receptet är att hitta sina egna favoritsidor för att läsa på om de kommande omgångarna för att sedan koka ner det i ett eget system med hjälp av informationen som man tar in från flera källor. För de som vill vara med och tycka till och inte bara läsa på finns Travforum där man kan prata trav med likasinnande.

Insupandet av information kan liknas med att köpa en ny bil – man lyssnar och läser på om de olika bilarna, träffar säljare och i slutändan går man allt som oftast efter ett beslut taget på all den information som han insupit under processen med provkörningar och allt vad det innebär. På samma sätt ska man agera när det gäller att spela på trav – ta in så mycket information som möjligt, det är egentligen bara tiden som sätter stopp för hur påläst du kan bli.

Summa av kardemumman är att du bör lämna hjärtat i hallen, ta datorn i handen och läs på allt vad det bara går på olika sajter med travtips. Välj ut de mest spelvärda spelen för veckan och lägg all din energi på att läsa på inför omgången. Du kommer snart märka att ju mer du läser, ju bättre kommer dina spel att bli och förhoppningsvis kommer din plånbok växa istället för att sina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>