När språket blir ett hinder

Vi har alla olika förmåga att lära oss nya språk vilket avspeglas i hur lång tid det tar innan man som person kan kommunicera någorlunda på den nya språket. Men olika språk är olika svåra att lära sig och om man bara vill lära sig ett språk ”för att” kan ett aktivt val göra inlärningen enklare.

Det spanska språket är vacket och talas av en stor befolkning världen över. Det är därför ett bra språk att kunna i allmänhet. Franskan talas även det av en stor befolkning världen över även om det inte är riktigt lika utbrett som spanskan så är det ett bra redskap då fransmännen haft många kolonier. Det tyska språket är bra i jobbsammanhang om man vill söka sig utomlands då Tyskland är världens tredje största exportland.

För att lära dig ett språk kan det vara bra att ta kurser men även att du lär dig genom att aktivt läsa, lyssna och se. Det kan du göra genom att titta på tv, radio, läsa tidnings och böcker på det språket du försöker lära dig. En annan viktig del är att ha ett bra lexikon.

Nedan finner du franska lexikon, spanska lexikon, tyska lexikon och italienska lexikon. Med ett bra lexikon och den nya tekniken kan man enkelt förkorta inlärandet. Istället för att sitta och leta efter ord i en ordbok kan man numera slå upp på nätet vilket förkortar tiden avsevärt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>