Kattskrämma

Katter, speciellt hankatter som inte är kastrerade, tycker om att vandra. Detta är inget konstigt efter som det ligger i deras natur att ha stora jaktmarker och revir. Men det kan dock vara irriterande för trädgårdsägare som kan få sina rabatter invaderade av ovälkomna gäster.

Katter är dock mycket renliga djur bland annat föredrar de att begrava sin avföring. Detta är ju självklart trevlig men tyvärr kan det vara ett problem för trädgårdsägare då katter ofta väljer att begrava sin avföring i nygrävd jord. Denna nygrävda jord är inte sällan en nygrävd rabatt eller liknande från en intet ont anande trädgårdsentusiast.

Hankatter som inte är kastrerande kan även vara högljudda i sin jakt på vackra honkatter. Dessutom kommer de inte sällan i slagsmål med andra katter och att ha två arga fräsande katter attackera varandra i sin trädgård är ju inte alltid så kul.

Därtill skall det tilläggas att katters avföring kan vara giftig. I kattbajs kan det finnas toxoplasmos vilket är en parasitsjukdom som är farlig för personer med nedsatt immunförsvar och för foster. Om ett foster infekteras kan barnet födas med hjärnskador och ögonskador.

Så hur skall vi då förhindra att andras katter vandrar in i våra trädgårdar? En modern lösning är att använda sig av en elektronisk kattskrämma från Skadedjursbekämpning.nu vilket får bort katterna utan att skada dem. För det är viktigt att komma ihåg, om man är ilsk på katterna, att det ligger i deras natur att vandra in i trädgårdar och bajsa i nygrävda rabatter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>