Besök HongKong

Hongkong

Hongkong är en plats med många intryck, mycket efter att ha varit en brittisk koloni under en lång tid. Idag är staden en stor turistattraktion för många kineser och en viktig kanal för handel mellan Kina och västvärlden. Hongkong är en unik stad med flera influenser från bland annat Vietnam och Vancouver.

Hongkong får anses som mycket mer än en hamnstad. Med de molniga omkringsvepande bergen och den bergiga ön är staden väldigt vacker.

Trots den omkringliggande naturen så är det inte långt till stora köpcenter och för den som är sugen på shopping så är Hongkong verkligen en stad som utmärker sig. Oavsett om du besöker Ocean Park, Victoria Peak eller den vackra Repulse Bay så kommer säkerligen Hong Kong motsvara dina förväntningar.

Hongkong har från att ha varit en liten fiskeby vuxit och är idag världens fjärde största finanscenter och den åttonde största handelsekonomin. Hongkong ligger sydöst om Kina och har en yta av 1100 kvadratkilometer där nära 7 miljoner människor lever. Nära 97 % av befolkningen är kineser och talar kinesiska eller engelska. Många har väldigt bra engelskkunskaper mycket på grund av att Hongkong var en brittisk koloni tidigare.

Hongkong består idag av fyra olika stadsdelar, Kowloon Peninsula, Hongkong Island, Outlying Islands samt dem nya delarna. Hongkong Island är centrum för finans, nöje, shopping och politiken. Södra Hongkong Island är känt för sina fina stränder. Kowloon Peninsula är också en fin del av Hongkong.

Hongkong shopping

Det finns mängder med butiker i Hongkong och oftast är det mycket billigare än Sverige, speciellt på elektronikprodukter men även mycket annat. Här ger vi dig lite tips om shopping i Hongkong.

Hongkong är en väldigt trevlig stad för shopping med mycket bra priser på många produkter. Det handlar inte bara om att man köper saker utan mer som en livsstil, något som är riktigt kul. Nästan allting i Hongkong är skattefritt förutom alkohol och cigaretter.

Det som är populärast i Hongkong när det gäller shopping är främst kläder, smink och elektronik. Shoppingcentrerna i Hongkong är mycket trevliga där du även kan njuta av en bit mat eller ta en fika.

När du handlar i Hongkong är det viktigt att du jämför med vad priset är hemma. Många varor är inte alltid billigare och det som kan tyckas vara billigt kan vara dyrare än hemma.

Valutakursen är något många inte har riktigt koll på och det gör att shoppingen kan bli dyrare än vad man hade förväntat sig. Se till att du har koll på hur kursen står så du inte gör ett dåligt köp.

Om du vill hitta det billigaste så är det viktigt att du inte köper första bästa produkt som du hittar. Se till att du går runt i Hongkong och kollar på priset på mer än ett ställe. Oftast är det första man hittar inte det billigaste och det är inte kul att betala mer än vad man behöver.

Shoppingplatser i Hongkong värda att besöka.

Tsim Sha Tsul

En plats som är garanterad för den shopping-galne turisten är Tsim Sha Tsul. Denna delen av Hongkong är den absoluta shoppingplatsen med mycket bra priser för märkeskläder.

Causeway Bay

Vem som än besöker Causeway Bay kommer att finna sin favorit här. Denna delen domineras av kläder och kosmetika och inrymmer några av Hongkongs största shoppingcenter.

Hongkong är en vald plats för shoppingentusiasten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>